Skriven av 10:35 Ur ruinerna

Hyresgästerna som inte vet att man måste betala hyran

Tacksamheten över att “ni valde Sverige” som vi svenskar skulle känna enligt Reinfeldt…

…har nog gått över hos de flesta som initialt höll med. Visst finns det en tapper skara asylaktivister och flyktingkramare kvar i vårt land, men de blir allt färre. Framförallt eftersom “vanligt folk” som sugits med i den altruistiska karusellen insett att de blev grundlurade.

Måste man betala hyran?

Igår dök det så upp en nyhet som slog ännu en spik i kistan. Det visar sig nämligen att många som ringer till Hyresgästföreningen inte vet (eller förstår) att de måste betala hyran. Det säger i alla fall Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, till Ekot:

– Många av de som ringer har inte kunskap om att man måste betala hyran, det är jätteviktigt att göra det annars riskerar man att bli av med sitt hyreskontrakt.

Vilka är det som inte förstår?

Att många hyrestagare är oroliga och har problem på grund av coronapolitiken är fullt förståligt. Att många får svårt att betala sina hyror måste tagas på allvar. Men att då behöva ha att göra med folk som inte har “kunskap om att man måste betala hyran” är horribelt i sammanhanget.

Vi har fyllt på och fyllt på vårt land med människor som inte begriper de mest basala företeelserna i vårt samhälle; somliga vet inte att man inte får göra vad man vill med kvinnor medan andra inte vet hur man slänger sopor – och så har vi då kategorin “vet inte att man måste betala hyran”.

Krav- och ansvarslösheten blir vår undergång

Inte nog med att vi släpper in tiotusentals människor som inte klarar av det svenska samhället, därtill uppfostras nya generationer utan disciplin. Läs med fördel Aftonbladets artikel: “Jobben finns – men ingen vill ha dem” som behandlar detta. Ett citat får ni med er:

– Vi lägger mycket tid på att förklara hur det fungerar på en arbetsplats. Det är inte okej att man ringer sig sjuk bara för att man är trött. Titt som tätt får vi förklara att man ska passa tiden. Börjar vi nio betyder inte det elva minuter över.

Skillnaden framöver i vårt land riskerar att bli att ena hälften inte förstår att man ska betala hyran medan andra hälften är så odugliga att de inte kommer ha råd att betala den.

(Visited 9 824 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This