Skriven av 14:22 Ur ruinerna

I Polen finns platser som är skyddade från hbtq-lobbyn

Ett hundratal städer och kommuner i Polen har utfärdat instruktioner till myndigheterna gällande hur hbtq ska hanteras. Bland annat finns förbud mot hbtq-propaganda i skolor samt rätten för föräldrar att kunna skydda sina barn från sådan lobbyism.

Myndigheterna är noga med att förklara att det inte riktas mot personer som är homosexuella (eller tillhörande någon annan av den ändlösa radda av sexualiteter vi ska tro på finns idag) utan behandlar lobbyism och grupper som ägnar sig åt propaganda.

I staden Pulawy har man röstat igenom sådana instruktioner och lokalpolitikern Andrzej Kuszyk förklarar för SVT vad det handlar om.

– Det är i grund och botten bara en deklaration som inte anger några rättsliga följder eftersom det vore ett brott mot konstitutionen. Det är ett utlåtande som är riktat mot personer som under sken av att kämpa för hbtq-personers intressen försöker införa vissa saker i rättssystemet.

Det är svårt att se att det vore en dum idé för fler att ta efter.

(Visited 220 times, 1 visits today)