Skriven av 05:39 Ur ruinerna • En kommentar

MP-toppar investerar i kol och olja

Cykel bra, bil dåligt. Fossila bränslen förkastliga och den gröna omställningen måste få kosta såväl bekvämlighet som dyra pengar för Svensson. Flyga är fel därtill, vi måste lära om helt enkelt. Vi i sammanhanget betyder den helt vanliga svensken.

När det kommer till Miljöpartiets egna elit gäller helt andra regler. En kartläggning gjord av Dagens Industri visar nämligen att MP-ministrarna Amanda Lind och Per Bolund har placerat pengar i fonder som investerar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

När frågan ställs till dem menar båda att de inte visste om det. Det säger också att de ska flytta bort pengarna. Det återstår väl att se om de kommer ihåg att göra det. Visst kan det vara så att de inte kände till innehållet, men duger det? Nej, om man är MP-minister som i sin politiska maktutövningen driver frågor som kommer ställa till det för vanligt folk, samtidigt som man ser till att tjäna pengar på exakt det man talar emot i offentligheten, så är det inget misstag. Det är lathet, hyckleri eller korruption.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 148 times, 2 visits today)