Skriven av 21:06 Krönika, Ur papperstidningen

Tidskapseln: en berättelse från framtiden

Hur skulle våra efterkommande reagera om de (efter att saker ställts tillrätta) fick veta sanningen om vår tid?

UR NATIONALISTEN NR. 5 | – Kolla vad jag hittade grabbar! Einar Karlsson ropade upphetsat på sina kollegor. Alla lade ner verktygen och samlades runt honom med nyfikna miner. De höll på att riva det gamla kommunhuset för att göra plats för den nya ledningscentralen för rymdprogrammet. Vanligtvis hade man skickat in rivningsrobotarna för att göra arbetet, men byggnaden från 2000-talet ansågs vara av särskilt historiskt intresse och ledningen hade begärt att man skulle gå varsamt fram och demontera det som var värt att spara och då fick det bli människor som gjorde arbetet. För allt som fanns att säga om robotarnas effektivitet kunde de inte avgöra vad som potentiellt var värt att spara.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 101 times, 1 visits today)