Skriven av 07:50 Kultur, Ur papperstidningen

Män av granit

Bland våra förfäder fanns män av granit och det är något som kan förverkligas även idag, potential som gör att våra folk kommer överleva Västerlandet.

UR NATIONALISTEN NR. 6 | Med de knäböjande poliser, lynchade vita och angrepp på vårt kulturarv som följt i kölvattnet efter Black Lives Matter har en olustig historisk tendens ställts på sin spets. Decennier av undergrävande arbete i media, akademi och populärkultur har gjort många européer urarva, berövat dem kunskapen om vår europeiska högkultur. Istället för stolthet över sina rötter känner de skuld för historieförfalskningar de matats med av Hollywood och halvbildade ”vithetskritiker”. De ser Beyonce och, möjligen, The Big Bang Theory som sitt kulturarv, inte katedralerna i Nantes och Notre-Dame.

Dessa våra historielösa folkfränder ser vår civilisation som unikt rasistisk. Studier visar att européerna på gott och ont tillhör de minst rashatande grupperna globalt, bland annat var det vi som avskaffade slaveriet. Men vill man förstå hur unik vår civilisation är ska man inte vända sig till självhatande ”forskare”, ett bättre val är Oswald Spengler (1880-1936). Spengler var en tysk historiefilosof vars verk Aftonlandets undergång slog ned som en bomb i europeisk offentlighet 1918. Under åren har Spenglers verk påverkat nationalister som Ernst Jünger, Sven Hedin och H.P. Lovecraft (och mer oväntade individer som Malcolm X och beatnikförfattarna). Idag för Ricardo Duchesne och David Engels vidare Spenglers insikter.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 274 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This