Skriven av 14:05 Ur ruinerna

Snart kommer svenskar tvingas från hus och hem

Vad göra när politiken man bedriver bara kostar mer och mer och mer? Är man svensk politiker så funderar man ut om det finns något som ännu inte är beskattat, för att beskatta det. För biståndet ska ut; bidrag till progressiv avgrundsvänster ska flöda fritt och utlänningar i parti och minut ska skeppas in och hållas med mat och husrum.

Någon måste ju betala för kalaset och det går alltid att beskatta lite till. När det tagit stopp för påhittigheten så kan man alltid ta tillbaka någon gammal klassiker. Det är på gång nu då fastighetsskatten kan komma tillbaka. Det kommer få fruktansvärda konsekvenser. Christian Ekström, vd för Skattebetalarna, säger till fPlus:

”Vi kommer att få se änkor, änklingar, ensamstående föräldrar, med mera, som måste lämna sina hem.”

Skatten kommer att slå ned stenhårt och orättvist. Om en familj äger ett hus (eller en bostadsrätt, ja de kommer räknas in också) som värderas till 5 miljoner så blir skatten (enligt de förslag som finns nu) ca. 50 000 per år.

Det ekonomerna vill uppnå är ökad rörlighet på bostadsmarknaden; att ensamstående och gamla flyttar från sina ”för stora” boenden. Det politikerna vill är att få in mer pengar. Fastighetsskatten var Sveriges mest hatade skatt och 2002 demonstrerade 10 000 i Stockholm mot den dåvarande skatten. 2008 ersättes den med en kommunal fastighetsavgift med ett fast takbelopp.

Hur det kommer bli när fastighetsskatten från förr kommer tillbaka vet inte, förutom att många kommer tvingas lämna sina hus och hem. Antagligen kommer vi inte göra som förr, och bränna fogdeborgar, men kanske masar sig svenskan ut för att ropa arga slagord mot politikerna. Det är ju i alla fall något.

(Visited 325 times, 1 visits today)