Skriven av 12:19 Artiklar, Sverige

Svensk polis måste monteras ned

När något gått för långt så måste man göra om för att kunna göra rätt. Punkten för ingen återvändo har passerats av svensk polis vid det här laget.

Att inte ta itu med saker och ting direkt är korkat. Det vet alla som väntat med tandläkarbesöket, skjutit på räkningen eller vad det nu kan vara. Det blir alltid värre ju längre man väntar. Det drabbar oss också kollektivt. Tag situationen i Sverige. För några årtionden sedan hade vi kunnat reformera landet. Vi hade kunnat ändra på saker och ting utan för stora ansatser. Men det gjorde vi inte, varför tiden sprungit ifrån oss. Om vi ska få till stånd en återvandring till exempel, så kommer det kosta mycket – och inte bara pengar. Med polisen är det samma sak. Kåren har hamnat för långt ned på det sluttande planet för att något annat än ett fullständigt omtag kan komma tillrätta med bekymren.

Förvisso kan människor som “saknar empati och moral” vara offer i sig, men det är inte polisens sak att föra deras talan. Tyvärr har vi under åren sett att polisen mer och mer blivit någon form av apologet för buset samt sociala rättvisekrigare.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 261 times, 1 visits today)