Skriven av 15:38 Ur ruinerna

Turkiet fortsätter brösta upp sig

Turkiet söker efter olja och gas i vatten som tillhör Grekland (men som Turkiet hävdar är deras territorium) och nu har landet sänt ut krigsfartyg för att skrämmas. Det var i samband med att det turkiska prospekteringsfartyget Oruc Reis tog sig till området kring den grekiska ön Kastellorizo som insatsen höjdes. Oruc Reis åtföljdes nämligen av enheter ut den turkiska flottan.

Grekland svarade genom att skicka egna krigsfartyg till platsen. Detta har i sin tur fått Frankrike att agera och president Macron har beordrat att stärka den egna militära närvaron i området för att bevaka situationen.

Det man måste ha klart för sig är att Turkiet alltjämt eskalerar situationen och prövar gränserna för Greklands (och EU:s) tålamod. De sistnämnda har redan visat att de ger Turkiet långt koppel – hur långt som helst verkar det som – och Grekland har nog med bekymmer för att ensamma kunna axla Turkiets aggression.

Allt annat än att EU klart och tydligt förklarar för Turkiet att det blir sanktioner och bojkott om de inte slutar provocera är förräderi mot Grekland och Europa. Vi kan inte gulla mer med Turkiet eller Erdoğan. Han förstår bara maktspråk. Sätter vi inte Turkiet på plats idag så kommer vi att få ångra oss i morgon.

(Visited 229 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This