Skriven av 11:29 Ur ruinerna

Video: BLM kräver att vita ger sina hem till svarta

En video från Seattle visar hur en pöbel på ett hundratal BLM-demonstranter har tagit sig in i ett bostadsområde. Väl på plats letar de efter vita boende som de börjar trakassera på olika vis, och ropar i megafon att de genast måste ge upp sitt boende till förmån för svarta, för att bekämpa rasism.

“Ge oss ditt hem. Ge svarta deras hem tillbaka. Du sitter där bekvämt. Jag brukade bo i det här området men min familj kunde inte bo kvar och du sitter där och har det trevligt med dina vänner” skriker en afrikansk kvinna i megafonen.

Kvinnan menar att så kallad gentrifiering, alltså där områden rustas upp och renoveras, är rasistisk eftersom rena och fräscha områden riskerar leda till hyreshöjningar. Genom att området rustats upp och den sociala standarden höjts, menar hon att “svarta har tvingats bort” och därför måste de vita nu “ge tillbaka” hemmen de bor i.

Att Black Lives Matter inte handlar om “rättvisa” eller “lika förutsättningar” har stått klart sedan länge; istället är det en antivit rörelse vars enda syfte är att fördriva och i förlängningen förinta vita människor.

(Visited 1 649 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This