Skriven av 08:37 Artiklar, Krönika

Båtsemester med risktillägg

Johan Svensson tänker tillbaka på semestern som gick, då många svenskar stannade hemma. Det var så där, får man säga.

UR NATIONALISTEN NR. 7 | Det har varit en märklig sommar. I Wuhanvirusets spår har den moderne svensken inte kunnat resa lika obehindrat som vanligt. Varför man nu skulle vilja lämna Sverige på sommaren är ett fullkomligt mysterium för mig och har alltid varit det. Varför ska man jäkta iväg till någon grekisk ö när våra skärgårdar är fyllda av fantastiska öar som du kan ägna en livstid åt att upptäcka? I Grekland är det på tok för varmt för folk av vår folkstam och ärligt talat – hur kul är egentligen det grekiska köket? Grekisk sallad, kladdig moussaka och grillspett som du gör godare själv hemma. Och ingen person med vettet i behåll skulle någonsin få för sig att dricka metaxa. Ja, jag har självklart druckit metaxa, vem tar du mig för? Jag var givetvis knökfull när det skedde, så som traditionen bjuder – det är den enda omständigheten under vilken man över huvud taget kan få i sig joxet. Som den ansvarsfulla unga mannen jag var (nåja) hade jag grundat noga genom att smeta i mig en halv flaska vodka och några öl. Då gick skräpet faktiskt ner.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!