Skriven av 12:38 Ur ruinerna

Datorspel med nationalistiskt motståndstema – game on!

Det har tidigare släppts ett eller annat datorspel med nationalistiskt tema. Inget av dem slog igenom eller gjorde något större avtryck (utom för ett fåtal som minns dem). Men skam den som ger sig och nu har det tyska nationella nätverket “Ein Prozent” (En procent) lanserat “Heimat Defender: Rebellion”.

Spelet är som hämtat från datorspelens barndom, vilket talar till dess fördel då denna typ av retrospel verkar vara på uppåtgående. I spelet dyker det upp kända personer från den tyska identitära rörelsen och bland fienderna man möter finns Antifa, George Soros och Angela Merkel (även om alla likheter med dem är ett utslag av slumpen säger skaparna).

Spelet släpptes i september och under första veckan laddades det ned 30 000 gånger. Snart nog reagerade gammelmedia med påtryckningar och hets, varför Steam per omgående tog bort spelet. Också Wikipedia agerade och tog bort artikeln om spelet.

Spelet är på tyska, men det går utomordentligt bra att spela det även om man inte begriper språket. “Heimat Defender: Rebellion” är kostnadsfritt (men donera en slant till skaparna) och kan laddas ned här: heimat-defender.de.

Lyssna när Dan Eriksson och Marcus Follin pratar om spelet i podcasten “Om Heimat Defender och motkultur” på svegot.se.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 183 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!