Skriven av 14:28 Ur ruinerna

EU-parlamentet: länder med “fel” styre ska inte få ekonomiskt stöd

Om inte kraven för att mottaga EU-bidrag skärps så kommer EU-parlamentet att blockera medlemsländernas uppgörelse om den nya budgeten. Parlamentet menar att budgeten måste ha tydligare skrivelser om demokratiska krav och rättstatsprincipen.

Vad man egentligen säger är att en del länder i EU inte passar in i den vänsterliberala sörja som utgör majoriteten och att dessa måste straffas. Därtill vill man inte riskera att det går bra för länder som sätter sin egen befolkning främst. Tänk om det skulle sprida sig.

En tydlig majoritet står bakom kravet: de gröna, de europeiska socialdemokraterna och den största partigruppen – konservativa EPP.

Udden riktas mot Polen och Ungern (Victor Orbán har hotat med veto) och EU-parlamentarikern Thomas Tobé (M) säger till Ekot att parlamentet inte kommer vika sig i frågan.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 104 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This