Skriven av 14:17 Artiklar, Sverige

Gyllene tillfälle för Frölunda som nu slutar vara “indians”

När nu Frölunda Indians tar bort det rasistiska “indians” ur namnet och indianen ur märket är det på sin plats att köra 100 procent svenskt.

Så var det slut för Frölunda Indians. Klubben har bestämt att det rasistiska “indians” som antagligen kränker alla indianer i Sverige(?) ska bort. Snart. Nästa år närmare bestämt. 2021/2022 så kommer en ny logotyp för klubben att presenteras och börja användas. Resan av denna säsong fortsätter man kränka alla indianer, av ekonomiska skäl.

Det är inte första gången klubben byter logga. Sedan 1944 har det hänt fyra gånger, så nästa blir den femte i ordningen. Supporten Jonas Åhlström driver hemsidan Sitting Bulletin och tycker det är riktigt bra att man slutar kränka indianerna i Nordamerika nu. Huruvida den egna sajtens namn, som anspelar på Sitting Bull, ska ändras finns det inget beslut om – men det har diskuterats.

Aftonbladet Sport har pratat med ordföranden för supporterklubben Goa Gubbar, som tycker det hela är dumheter. Han skräder inte orden och menar att det kanske till och med är dags att börja hålla på ett nytt lag.

Man kan fråga sig varför man använde indian från början. Det var väl inne i mitten på 1990-talet och enligt Joel Lundqvist, kapten för laget, är indianen en krigare som går på jakt. En hårding, sa han till Göteborgs-Posten tidigare.

Vad det blir till sist vet ingen, förutom att det inte blir något med indianer … eller annat som någon kan kränkas av. I en tidigare artikel på samma tema skrev jag:

“…Frölunda Indians kan istället knyta sitt namn till hjältekonungen Gustav Adolf den store som grundade Göteborg. I den mån vi tar influenser utifrån, låt oss ta från oss själva. Vi har vikingar och karoliner, det både räcker och blir över.”

Det är fortfarande en bra idé som Frölunda får gratis. “Frölunda Karoliner” kanske vore något. Ingen lär bli kränkt och karolinerna var bra mycket hårdare än indianerna. Och tänk vad häftigt klubbmärke man kunde ordna till.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!