Skriven av 09:17 Ur ruinerna

Idag väcks åtal mot Tommie Lindhs mördare

Efter en lång polisutredning väcks idag åtal mot en 23-åriga afrikanska man. Han åtalas för mordet på Tommie Lindh samt våldtäkt och grov våldtäkt på en kvinna. Därtill grovt olaga hot och misshandel. Brotten ägde rum i Tommie Lindhs bostad den 10 maj. Afrikanen greps på brottsplatsen och har suttit frihetsberövad sedan dess.

Enligt åklagaren föregicks mordet av ett “utdraget förlopp”. Vad som hände var att Tommie Lindh ingrep för att avstyra en våldtäkt. Han försvarade den unga kvinnan från 23-åring (som olovligen tagit sig in i lägenheten) och i samband med det mördades han. Du kan läsa mer om Tommie Lindh här.

Afrikanen är sedan tidigare dömd för flera brott, bland annat för ofredande av en minderårig flicka. Han har också funnits med i utredningar om andra brott. Rättegången startar den 6 oktober.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 810 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This