Skriven av 13:21 Ur ruinerna

Jensens grundskola visar vägen

På Jensens grundskola i Göteborg får barnen nu inte bära kläder och attiraljer som kan associeras med “machokultur, utanförskap och kriminalitet” skriver Göteborgs-Posten. Bland annat är midjeväska och träningsoverall förbjudna enligt uppgift. Skolan uppmanar till “proper” klädsel.

Och det var på tiden, kan man tycka. Nu har dock GP och DN pratat med föräldrar, hävdar de i alla fall. Föräldrarna är upprörda och menar att klädkoden proper exkluderar personer och att skolan bara vill ha elever från fina familjer.

Javisst exkluderar regeln … alla som inte kan ha på sig vettiga kläder och se ut på ett sätt som visar respekt. Vill man se ut som en kriminell typ från “orten” så är man inte välkommen till skolan. Bra. Och är man en kriminell typ från “orten” så får man väl svida om när det är dags för plugget.

Antagligen kommer skolan tvingas ta tillbaka och be om ursäkt. Så brukar det bli när någon rent handfast försöker få till stånd en förändring. Men vi kan ju hoppas – för elevernas skull – att klädkod “proper” får vara kvar.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 209 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This