Skriven av 13:49 Ur ruinerna

Macheteattack vid Charlie Hebdos tidigare adress i Paris

Två personer har skadats allvarligt efter att ha blivit attackerade utanför satirtidningens Charlie Hebdos gamla adress i Paris. Polisen har gripit två misstänkta gärningsmän och attacken utreds som terrorbrott.

Initialt rapporterades att fyra personer skadats, men siffran är nu två. Enligt vittnen var det två anställda vid ett produktionsbolag som blev överfallna. Överfallet skedde när de två stod utanför byggnaden där de arbetar och rökte.

Byggnaden ligger ett stenkast från adressen där Charlie Hebdo hade sitt kontor 2015, då två muslimer tog sig in och massakrerade 12 personer. Sedan dess har tidningen flyttat till hemliga lokaler.

Attacken idag kopplas ihop med en rättegång som pågår i Paris, där 14 personer står åtalade för att ha hjälpt muslimerna som utförde attacken mot Charlie Hebdo.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!