Skriven av 13:19 Ur ruinerna

Nästan alla simhallar och bibliotek drabbade av stök och bråk

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) presenterar idag en rapport för regeringen. I den framgår att i princip alla simhallar och bibliotek i Sverige har drabbats av bråk och stök det senaste året.

Förutom sådant rapporterar många simhallar också om hot, trakasserier, sexuella kränkningar och så vidare. Framförallt är det “straffmyndiga pojkar och män” som ligger bakom problemen skriver SVT.

Biblioteken upplever stölder och hot men också drogförsäljning samt problem med att hemlösa använder de offentliga toaletterna för att sköta hygien, samt övriga lokaler för att sova i.

Konsekvenserna blir att anställda känner otrygghet och att mycket tid går ut på att ordna rutiner för den nya verkligheten. Det blir därför dyrare med verksamheten. Vidare konsekvens är också att fler väljer bort att besöka såväl bibliotek som simhallar.

Storstäder och tätorter är mer utsatta än andra städer, men få platser i Sverige är helt förskonade. Varför det blivit som det blivit går inte BRÅ in på då rapporten är underlag till regeringen angående eventuell möjlighet till tillträdesförbud.

De flesta av oss kan nog på egen hand räkna ut vad det beror på.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 124 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This