Skriven av 09:43 Ur ruinerna

Expressen vill skapa förståelse för sadistiska våldtäktsmän

Kidnappning, våldtäkt, misshandel och rån utsattes två pojkar för på Norra begravningsplatsen i Solna i somras. Efter en tids uppmärksamhet blev det tyst. Tills Expressen gjorde som tidningen gjort i årtionden: bestämde sig för att skapa förståelse för gärningsmännen.

Det är Expressens Mattias Wikström som skriver under rubriken “Unga männen – så levde de innan våldtäktsrånet” med ingressen:

“Den äldre har levt som arbetslös och bott hos sina föräldrar – hans personlighet präglas av ‘antisociala drag’. Den yngre berättar om en omfattande droganvändning, en historik av familjehemsplacering och ‘dåligt sällskap’.”

Tack och lov är artikeln bakom betalvägg, så de flesta kommer inte läsa den. Det behöver man inte heller för att veta ungefär hur den är skriven och vilket syfte den har. Självklart är det inte ett ställningstagande för gärningsmännen eller deras brott, utan ett lömskt försök att skifta fokus och förmänskliga.

Aftonbladet gjorde något liknande efter mordet på Arminas 2016. Tidningen gjorde vad de kunde för att misstänkliggöra offret och lät den 14-åriga mördarens familj försvara sonens knivmord och vi kunde läsa:

– Skolan gjorde inget för att hjälpa honom och upprätta hans heder.

Detta är vad gammelmedia gör, det är deras livsnerv. Ibland är de sluga, ibland öppna. Men det är alltid samma resultat de är ute efter. Speciellt viktigt verkar det vara när gärningsmännen är utlänningar (invandrare, flyktingar) och det inte går att tiga ihjäl det som skett. Gammelmedia är systemets propagandamaskiner och svenskhatets apologeter. Glöm aldrig deras delaktighet.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 186 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This