Skriven av 09:08 Kultur

Svensk film drabbas av “mångfaldskrav” efter amerikansk modell

Självklart följer Svenska Filminstitutet efter Oscarsgalan. Här ska införas krav på mångfald för den som vill vinna filmpris.

Som väntat svar på Oscarsakademins utspel om att ras- och genderideologi ska utgöra kriterier för att utses till bästa film, bästa manus etc i Oscarsgalan, flaggar Svenska Filminstitutets ledning för att de svenska kraven vid Guldbaggen ska bli långt hårdare. Här ska kraven genomsyra de flesta leden i produktionen och vara helt centrala vid filmens handling, rollbesättning, manusförfattare, regissör etc. I längden kommer de givetvis att kräva att svenskar och andra vithyade utgör ett minimum, och att de finaste priserna automatiskt går till kvinnor, mörkhyade eller personer med abnorm sexualitet.

Alla dessa krav visar på två saker. För det första att dårarna triggar och hetsar varandra allt längre i radikal riktning. Ungefär som det inom pornografin normaliseras grövre och bissarare saker, allt dagligen tillgängligt för alla. Filminstitutets ledning uppvisar faktiskt liknande symptom som drog- och porrmissbrukare, pedofiler, bullemiker m.fl.: allt måste stegras mer och mer.

I längden kommer de givetvis att kräva att svenskar och andra vithyade utgör ett minimum, och att de finaste priserna automatiskt går till kvinnor, mörkhyade eller personer med abnorm sexualitet.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 74 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This