Skriven av 12:10 Ur ruinerna

Svenska kyrkan hindrar Alternativ för Sverige att ställa upp i val

Kyrkostyrelsen förväntas avslå AFS:s ansökan om att bilda en nomineringsgrupp till kyrkovalet, detta meddelar partiet i ett pressmeddelande. Orsaken, enligt kyrkostyrelsen, är att det tycker att namnet “Alternativ för Sverige” och “Borgerligt alternativ” är för lika varandra. Partiledare Kasselstrand säger detta om förväxlingsrisken:

– Inför riksdagsvalet 2018 ansåg både Valmyndigheten och Valprövningsnämnden att det inte fanns någon förväxlingsrisk mellan Alternativ för Sverige och ett litet lokalt parti vid namn Alternativet. Svenska kyrkan gör dock bedömningen att två betydligt mer skilda namn som Alternativ för Sverige och Borgerligt alternativ är så lika att de förväxlas. Det är uppenbarligen ett svepskäl. Det finns ingen som helst förväxlingsrisk mellan namnen. I så fall är det betydligt större likhet mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna, eller Frimodig kyrka och Fria liberaler i Svenska kyrkan.

Inte heller tjänstemännen delar kyrkostyrelsens uppfattning. Slutgiltigt beslut kommer i oktober och blir det ett nej så kommer partiet att överklaga. Kyrkostyrelsen består av 14 ledamöter och leds av ärkebiskop Antje Jackelén. Vice ordförande är Wanja Lundby-Wedin från Socialdemokraterna.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 211 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This