Skriven av 15:02 Ur ruinerna

Sveriges damlandslag i fotboll vill knäböja för svarta

Ikväll spelar Sveriges fotbollsdamer mot Ungerns dito på Gamla Ullevi. För att politisera sin egen sport ännu mer än man redan gjort med feministiska utspel, vill tjejerna denna gång hemskt gärna böja knä för att visa stöd för vänsterextremisterna i Black Lives Matter i USA.

Lagkaptenen Caroline Seger förklarar för SVT sport:

– Det är så klart otroligt viktigt. Vi är ett landslag som har de värderingarna och vill stå bakom en sådan stor sak som är otroligt viktig. Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag. Det är viktigt för oss.

Exakt vilka värderingar det handlar om säger hon inte; kanske våld och upplopp; kanske mord på 9-åringar eller våldsamma attacker mot vita. Eller så är det så att hon och hennes fotbollssystrar inte har en aning om vad de stöttar – bara att det är “rätt” enligt media.

Att deras konstanta politisering av den egen idrotten riskerar att få ännu fler att tappa intresset för dem tänker de heller inte på, eller så tror de att andelen politiskt korrekta fåntrattar är så stor att läktarna kommer fyllas och lönerna höjas? Om så kommer de bli besvikna.

Inget är dock bestämt ännu. Om någon tittar på matchen, hör av er så vi vet om kvinnfolket ställde sig på knä tillsammans.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 185 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This