Skriven av 12:57 Sverige

Töreboda satte utlänningar först – nu får svenskarna betala notan

Kommunpolitiker och tjänstemän drabbas av panik när Migrationsverket lägger ned. Synd att de inte satsade svenskt från början.

Att Migrationsverket till sist skulle börja avveckla mottagningar och asylboenden efter att den stora “flykting”-krisen mattats av förstod alla. Utom kommunalråd och tjänstemän vill säga. Om och om igen har vi hört förvånat gnäll från dylika om att de blev sittande med utgifter efter att ha tagit emot så generöst. Och därtill har vi hört kommuninvånare som röstat på Sjuklövern ondgöra sig över konsekvenserna av deras röst.

Pinsamt, minst sagt.

Den kommun jag själv bor i är inget undantag. Töreboda har sin andel av gnälliga invånare som röstar som de alltid har gjort och sedan surar över att politikerna missköter sig. Etter värre är kategorin som tittar bort och låtsas som ingenting, som förklarar bort vanligt hyggligt folks missnöje och oro med skällsord. Vi har alla träffat sådana von Oben-typer.

Värst av allt är cirkelargumenten man tvingas utstå från dem. Ett exempel: utflyttningen ur kommunen under lång tid har gjort att vi måste fylla på med “flyktingar” från andra sidan jorden. Detta hör vi inte bara på kommunal nivå utan idiotin om “välfärdsräddarna” är vida spridd. Dels är det fel eftersom flyktinginvandring ökar på andelen som behöver bidrag, inte andelen som betalar in skatt. Så är det. Punkt. Glöm heller inte att det är den förda politiken – under årtionden – som skapat de demografiska problemen från första början.

Tag uttalandena från kommunchefen i Töreboda i Mariestadstidningen från den 29:e september. I artikeln, där journalisten Malin Bring är taltratt åt kommunens narrativ, får vi veta att man är oroade på kommunhuset för vad som händer när Migrationsverket tackar för sig.

Kommunchefen Per-Ola Arnling Hedberg har i ett svar till Migrationsverket beklagat sig över vad som nu ska ske. Bland annat framhåller han att kommunen haft en framträdande roll i arbetet med asylsökande under 25 års tid, samt att kommunen tagit emot flest “flyktingar” (tillsammans med Borås).

Ska vi applådera detta? I 25 år har Töreboda kommun bedrivit en politik som i vart fall inte har satt svenskarna först vid varje givet tillfälle och plöjt ner åtskilliga surt förvärvade skattekronor på projekt för integration etc.

Kommunpolitikerna ska skämmas.

Resurserna kunde ha använts till att satsa på kommunen, kommuninvånarna, kulturen, företagandet, turismen med mera. Man kunde gett sig den på att alla delar av Töreboda kommun skulle tas om hand och vara attraktiva, inte att strunta i vissa delar för att herrarna och damerna i kommunhuset inte bor på den orten.

Kommunchefen är också “orolig” över hur det ska gå för de 135 inskrivna barn som finns i asylsökande familjer i kommunen. Migrationsverket följer inte barnkonventionen tror P.O. Ja, hur ska det gå för dem?

En annan fråga är hur det går för skolorna generellt sett och hur det kommer gå för svenska elever i skolorna om politikerna får som de vill? Myndigheter och skolledning och Malin Bring kommer aldrig erkänna problemen som finns och som direkt och indirekt beror på politikernas misslyckande. Men de finns där och med åren kommer det se lika illa ut här som på de ställen som idag “visar vägen”.

Något annat jag lärde mig av klagosången från Per-Ola är att Töreboda kommun har anställda som arbetar med asylsökande vilka har upp till ett års uppsägningstid. Det var generöst med skattemedlen. På Kommunals hemsida kan man läsa att “generellt sett är uppsägningstiden inom kommuner och landsting tre månader, men vissa grupper har en månads uppsägningstid.” Fast i Töreboda, om man jobbar med asylsökande, så har man ett års uppsägningstid.

Så klart oroar man sig för vad som ska hända med alla dessa som anställts för att ha och göra med asylanter. Men det beror ju bara på att Töreboda kommun i 25 år byggt upp hela sin organisation kring “flykting”-mottagande. Hade de byggt den på svenskars axlar, underlättat för familjer och företagande etc. så hade det som nu är ett problem varit ett ickeproblem.

Slutligen är kommunchefen oroad över vad som ska ske med alla de lägenheter som “flyktingarna” bott i. De är “slitna”, som P4 Skaraborg uttrycker det. I Mariestadstidningen läser vi att det kommer krävas ett “omfattande återställningsarbete” för att få andra att vilja flytta in.

Ja, det stämmer. Kommunpolitikerna och fastighetsägarna har under åren inte brytt sig ett dugg om boendenas standard. Att ta emot flyktingar var big business för både kommun och privata aktörer. Om då barnfamiljer kommer i kläm och tvingas bo i lägenheter med vägglöss (som de sedan tar med sig till skolan – och skolan inte berättar det för föräldrarna på grund av “rasism”) stör inte. Men nu, nu är det panik istället.

Hela saken är skamlig och gör mig illamående. Vad är det för typer som sitter där i styrelserna och på kommunhuset? Politiska ledare har i årtionden byggt upp en hel kommun på inflödet av människor från andra delar av världen och därmed satt de svenska kommuninvånarna på avbytarbänken.

Som sagt, skämmas är det minsta de kan göra.

Vad gäller några av fastigheterna i Älgarås så kan nog Det fria Sverige – eller medlemmar i föreningen – finna bruk för dem. Med tiden kommer också fler medlemmar att flytta in på orten vilket betyder nya familjer. Demografin kommer bli bättre. Det fria Sverige planerar långsiktigt med svenskar som grund, det är stabilt.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 1 923 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This