Skriven av 11:50 Ur ruinerna

Byxorna ner på Biden – Twitter och Facebook täcker upp

Hör och häpna; New York Post har avslöjat att det som Trump tjatat om var sant. Joe Biden använde sitt inflytande som vicepresident för att hjälpa sin son, Hunter, att göra affärer i Ukraina. Ett år efter att Hunter Biden presenterade en ukrainsk affärsman för sin far pressade han “regeringstjänstemän i Ukraina att avskeda en åklagare som utredde företaget”, skriver New York Post.

Hur vet tidningen detta? Genom e-postbrev som tidningen kommit över.

Efter att artikeln publicerades agerade Facebook och Twitter med att censurera den. Företagen gjorde allt för att hindra spridningen och Twitter låste till och med tidningens konto med hänvisning till att de spred “hackat material”. De såg också till att använder inte kunde sprida artikeln och kallade den “potentiellt skadlig” (för Joe Biden ja).

Det måste nu vara uppenbart för alla att Facebook och Twitter har en agenda inför presidentvalet i USA om knappt en månad. De gör vad de kan för att hjälpa Joe Biden och sätta käppar i hjulet för Donald Trump. Kanske kan man säga att de, tillsammans med krafter inom demokraterna, riggar valet så gott det går.

Att tidningar och teve bedriver agendajournalistik är en sak. Det vet vi och sådana är spelreglerna. CNN med flera avskyr Trump och vill se honom förlora. De är öppna med det. Mer problematiskt är hur sociala medie-jättarna styr informationsflödet. Ingen går säker, inte ens gammelmedia. Rent objektivt måste alla intellektuellt hederliga människor kunna enas om att ett företag inte ska ha den makten som tech-jättarna nu har.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 193 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This