Skriven av 16:01 Ur ruinerna

Demokratin avmaskerad – långa fängelsestraff mot folkvalda i Grekland

Efter en flera års lång rättegång föll så domen mot det grekiska nationalistpartiet Gyllene Gryning här om dagen. Domstolen förklarade partiet varande en “kriminell organisation” och dömde partiledare, partimedlemmar och tidigare parlamentsledamöter för brott.

Idag kom domarna mot de dömda. Nikos Michaloliakos, partiets ledare, samt flera tunga namn, inklusive parlamentsledamoten Ioannis Lagos, dömdes till 13 års fängelse vardera. 11 andra medlemmar döms till mellan fem och sju års fängelse för medlemsskap i en “kriminella organisation”.

Arresteringarna kommer att ske så fort rättegångsförhandlingarna är över. Domarna kommer med all säkerhet att överklagas.

Det var efter att partiet fick stora valframgångar som det grekiska etablissemanget inledde sin offensiv mot partiet. Och som vanligt, när den liberala demokratin känner sig hotat så blir den repressiv. Demokrati är bara bra så länge folk “röstar rätt”.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!