Skriven av 16:02 Ur ruinerna

Migrationsverkets förvar i Kållered läcker som ett såll

Inte ens efter att polisen varnat för en förestående fritagning lyckades personalen på Migrationsverkets förvar i Kållered hindra ett flertal personer från att att rymma. GT har tittat närmare på situationen och konstaterar att 24 personer rymt från förvaret de senaste tre åren.

På förvaret i Kållered sitter personer som ska utvisas och som anses inte lämpliga att vistas fria i samhället. Bland annat är det kriminell som väntar på sin tur.

Men det är inte bara från förvaret som man kunnat rymma. Också i samband med sjukhusbesök har flera rymningar skett. Flera personer som bedömts som psykiskt sjuka har kunna rymma på så sätt.

Det är inte så konstigt att det är som det är. Förvaret i Kållered vet alla är dåligt. Till GT säger Johanna Sahlman, chef för förvaret:

– Vi har inte de bästa lokalerna. I kombination med den lagstiftning som vi har. Då tänker jag främst på visitationer och att vi inte har rätt att visitera på grund av att vi ska transportera någon.

Sedan flera år har man hoppats på nya lokaler, men det verkar som att man får fortsätta hoppas.

Sammantaget verkar det som att Migrationsverkets förvar i Kållered helt enkelt speglar Sveriges hantering av “flykting”-invandringen. Under all kritik.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 136 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This