Skriven av 14:17 Sverige

Regeringen med stödpartier säger nej till folkräkning i Sverige

SD, M och KD ville ha folkräkning. Resten var emot. Man kan fråga sig varför? En annan fråga; spelar det någon roll?

SD, M och KD tycker att det borde genomföras en folkräkning i Sverige. Frågan har uppkommit eftersom staten över huvud taget inte har någon koll på hur många som bor i landet. Och det har man inte eftersom massinvandringen tillåtits fortgå ohämmat under lång tid. Kort sagt, systemet har varit och är fortfarande släpphänt.

“Att Sverige har tappat kontrollen över vilka som uppehåller sig i landet är inget nytt. Hundratusentals individer bor i Sverige utan att ha styrkt sin identitet och systemets slappa utformning underlättar för den som vill tillskansa sig svenska bidrag eller ägna sig åt brottslighet i Sverige” skrev SD i en debattartikel nyligen.

Kan tyckas borde alla som är en del av AB Sverige tycka att detta är en vettig idé. En stat utan koll går ju miste om enorma summor pengar. Men icke. En majoritet i riksdagens skatteutskott satte stopp för förslaget om folkräkning.

“Att Sverige har tappat kontrollen över vilka som uppehåller sig i landet är inget nytt. Hundratusentals individer bor i Sverige utan att ha styrkt sin identitet och systemets slappa utformning underlättar för den som vill tillskansa sig svenska bidrag eller ägna sig åt brottslighet i Sverige.”

Senaste gången det räknades var 1990. Innan dessa 1935, 1945, 1965, 1975 och 1985. Det var under tider som inte alls var i paritet med dagens veritabla folkvandringar. Men nej, alla utom SD, M och KD var av åsikten att folkräkning inte behövs.

Varför skulle det inte behövas?

Det är lätt att motivera varför en sådan behövs, SD gör det bra ovan. Tvärtom däremot. Enligt utskottet har Skatteverket redan fått mera resurser för att granska folkbokföringen som redan finns. Jaha ja. Många fler Akilov väntar där ute i skuggorna och de ansvariga kunde inte bry sig mindre.

Har man minsta lojalitet till systemet som är AB Sverige så borde en folkräkning vara självklar. Att SD, M och KD vill ha det är naturligt. Inte lika naturligt att resten stretar emot. En orsak skulle kunna vara att de inte vill veta exakt hur illa det är. En annan är att man kanske inser att det inte går att genomföra någon där det behövs. Att få gemene svensk att foga sig är en sak, men någon direkt hjälpsamhet från somliga andra är inte att räkna med. Bättre då, kanske de tänker, är att stoppa huvudet i sanden.

Den nationella oppositionen har inga hästar i loppet. En folkräkning löser i sig inget som inte kan lösas i alla fall. En utebliven folkräkning hämmar inte tillväxten för svensk nationalism. Däremot är det intressant att se hur svårt det är för “sjuklövern” att dra jämt. Kanske kommer vi inte kunna prata om just den politiska konstellationen mer framöver.

En positiv aspekt av en utebliven folkräkning är att systemet därmed inte stärker greppet om medborgarna. Utifrån en frihetstanke är det bra. Vi har då både sluppit de repressiva coronalagar som genomdrivits i Väst samt en statlig fördjupat kontroll av befolkningen.

Risken är väl stor att de har något annat fanstyg i bakfickan, men det får vi ta då.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 128 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This