Skriven av 09:37 Världen

Skyll huvudrullningar på kränkthetskulturen

Låt oss inte vara enfaldiga och i stundens hetta glömma vilka det är som gjort övergreppen mot Europa och mördandet av européer möjligt.

Nej, självklart bär den som utförde dådet i Paris i fredags störst ansvar. Så också alla de personer som hjälpt till på ett eller annat sätt. Ja, också så kallade “hatpredikanter” och demagoger som hetsar folk till våld är ansvariga (moraliskt om än inte alltid juridiskt).

Men allt det är självklart. Låt oss inte ta upp tid med självklarheter.

Tittar vi närmre på saken så kan vi konstatera att Samuel Paty mördades eftersom det under många år nickats bifall åt främlingar att alltmer dominera våra samhällen – i det offentliga rummet. Medan västerländsk religion hånats har islam respekterats; medan västerländsk tradition urholkats har muslimsk dito värnats och medan vi européer anklagats för all världens ondska ha främlingen ibland oss hyllats.

Och så lärde vi oss att gå med böjd rygg medan främlingens förakt mot oss växte.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 137 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This