Skriven av 14:41 Ur ruinerna

Svenskt kontantregn över Sudan

Av någon outgrundlig anledning ska Sida nu dela ut 218 miljoner kronor till befolkningen i Sudan. Pengarna skickas direkt till sudanesernas mobiler, eller delas ut i handen, lite beroende på omständigheter.

Sidas generaldirektör förklarar i ett pressmeddelande:

– Det är tuffa reformer som nu måste göras för att få Sudans ekonomin på fötter igen. Det här stödet ska fungera som en slags ”krockkudde”, som ska mildra effekterna för befolkningen och se till att reformerna inte skapar social oro nu när landet äntligen är på väg mot demokrati.

Hur en stat (den svenska) kan med att skänka bort pengar till andra folk, så länge det finns minsta problem hemmavid, är groteskt. Att det svenska folket tillåter det år ut och år in är vansinnigt. Sätter man inte det egna folket först så är vill man uppenbarligen inte det egna folket väl.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 126 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This