Skriven av 08:40 Sverige

Tjärna ängar är otryggt och osvenskt – studenter kräver flytt

Studenterna som hamnar i Tjärna ängar, Borlänge, kräver att få slippa det mångkulturella området. Osvenskt och otryggt är det där.

Den 28 september i år skickades ett brev till ledningen för Högskolan Dalarna. Avsändaren var Dalarnas studentkår och ämnet var situationen för de utländska studenter som tvingas bo i området Tjärna ängar i Borlänge.

Inte så studentikost

I brevet skriver Mufassireen Ahmed och Peter Mattias Paweł Huld att det nu blivit så allvarligt för studenterna som inhyses i den mångkulturella stadsdelen att diskussioner (som man haft tidigare) som inte leder någonstans inte räcker. Nu måste man handla omedelbart, kräver studentrepresentanterna.

Ahmed och Huld konstaterar att de flesta av studenterna kommer från länder “med låg brottslighet” och att de kommer till Sverige med förhoppningen om en upplevelse som speglar ett “first world country”. Därtill vill de uppleva svensk kultur (Dalarna borde ju lämpa sig) och lära sig svenska. Men så blir det inte när de hamnar på Tjärna ängar.

“Oh! Var är vi? Är detta Sverige” frågar de sig istället. Enligt Mufassireen Ahmed och Peter Mattias Paweł Huld drabbas studenterna personligt, fysiskt och mentalt medan de försöker anpassa sig till mångkulturen på plats.

I sitt brev listas vad studenterna utsatts för, här några smakprov:

  • Vid flera tillfällen har inbrott skett i lägenheter, medan boende varit hemma. En student rånades i sitt hem, medan han sov.
  • En student misshandlades och knivskars då han vägrade släppa in okända till en mötesplats för studenter.
  • Kvinnor blir förföljda.
  • Skottlossning sker utanför studentboendet.
  • Nyligen skedde ett mordförsök utanför studentbostäderna.
  • Flera studenter har slutat i förtid och flyttat hem.
  • Studenterna känner inte att de får uppleva Sverige, svensk kultur eller det svenska språket. Många mår väldigt dåligt av detta.

Studenterna har tidigare klagat. Det var 2016, efter att en student blivit våldtagen och en annan överfallen. Men då gick det som det oftast gör. Det blev anklagelser om rasism och via Marita Hilliges på Högskolan Dalarna tog man tillbaka alla klagomål och låtsades som inget.

Nu hoppas studenterna att den nya ledningen ska våga agera.

Det man kräver är att boendet ska förläggas till områden med företag, låg arbetslöshet och bra ekonomi.

Det är mångkultur det

Det studenterna beskriver är konsekvenserna av massinvandring och mångkultur. I det lilla, Tjärna ängar och i det stora, Sverige, Europa och Västerlandet. Det syns tydligare i det lilla, men det blir sakta men säkert sant också i det stora.

Förvisso kan studenterna fly från området. Blir det för illa kommer universitetet ordna det, annars har de snart inga studenter kvar. Men med tiden blir det färre platser att fly till medan platserna alla vill fly från blir fler och fler.

Sensmoralen borde vara att mångkultur och massinvandring är en dum idé. Den förstör det unika hos varje folk och nation (studenterna saknar svensk kultur och vill höra det svenska språket). Frågan är om ens studenterna lär sig denna läxa, eller kommer “antirasism” och “social rättvisa”; svarta liv och så vidare vara deras slagord framöver?

Faktum är att studentföreningens brev är närapå ett nationalistiskt manifest som förklarar problemen och ger lösningar. Samtidigt är brevet en anklagelseakt över en tidsanda som förmörkar och förstör.

Brevet kan läsas i sin helhet här.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 359 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This