Skriven av 17:54 Ur ruinerna

TV-pucken skippar individuella priser

Från och med säsongen 2020/2021 kommer TV-pucken inte längre dela ut individuella priser. Det är alltså slut med bästa back, forward, målvakt och MVP. Detta har Svenska Ishockeyförbundet bestämt eftersom unga spelare inte klarar av att vare sig vinna, eller förlora (kan vi sluta oss till).

Anders Lundberg är spelarutvecklingsansvarig och han säger:

– Anledningen till att vi nu tar bort de individuella priserna är för att det som från början var en uppskattning för en väl genomförd turnering vuxit till något större. Att tilldelas priset är inte längre enbart positivt då vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press.

Nej, Gudbevars om man som liten idrottsutövare vinner av egen kraft, eller inte vinner på grund av orsaker … hur ska man klara av det? För tydligen är det “betungande” för de unga spelarna, ja även om man vinner priset.

Hur i hela fridens namn dessa ungdomar ska klara av livet som vuxna – vare sig det är jagandes en puck eller på ett vanligt arbete kan man fråga sig. Några förberedelser inför den som komma skall får de inte.

Fram tills nyligen var idrotten i princip den enda plats där barn och unga fick lära sig om livet (skolan etc. är ju hopplös). De fick vinna, förlora, misslyckas och smaka segerns sötma och förlustens bitterhet. Det bygger karaktär. Visst, det kan slå bakut för vissa, men det är en liten minoritet. Ska vi anpassa samhällets alla delar efter dessa? I så fall är det lika bra att förbjuda allt.

Återstår väl att se när förbundet inser att deras symbol kan kränka någon, det är ju trots allt ett vikingaskepp. Hm … är det inte lite rasistiskt månne? Fråga Arnstad.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 75 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This