Skriven av 10:33 Ur ruinerna

Äntligen en årets julklapp värd att hylla

Så har “årets julklapp” korats (av Svensk Handel/HUI Research) och denna gång är det ingen underlig pryl som kommer vara glömt och meningslös nästa år. Tvärt om, det är en livräddande produkt som varje svensk borde äga minst en av. Årets julklapp är stormköket.

Flera kriterier ska uppfyllas för att en produkt ska få utmärkelsen; den ska antingen vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse. Därtill ska den helst också symbolisera tiden vi lever i.

Stormköket uppfyller allt detta:

– Vi svenskar har sökt oss till naturen i de här svåra tiderna, säger Emma Hernell på HUI Reserach, ett konstaterande som är mycket glädjande. I pandemins spår har semester på hemmaplan och ett ökat intresse för vår hembygd fått ett rejält uppsving.

– Vi har en stark kultur av att träffas över måltider och den kvarstår ju även i en osäker tid av pandemi. Vi har fått hitta nya sätt att träffas över en fika eller middag, säger analytikern Sophie Nilsonne på HUI Research.

Även om vi alla hoppas att 2021 inte kommer fortsätta med dessa vansinniga nedstängningar av våra samhällen och inskränkningar av våra medborgerliga fri- och rättigheter, så hoppas vi att trenden “åter till naturen” håller i sig. Varför inte hjälpa förhoppningen på traven och låta julklapparna vara av sådant slag.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 94 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This