Skriven av 14:45 Världen

Blir det statskupp i USA?

Trump ska tvingas erkänna sig besegrad innan allt är klart och Obama “skojar” om att skicka Navy Seals till Vita Huset. Vilka har statskuppfantasier?

Inom svensk, europeisk och förstås amerikansk opinionsbildning har det länge närts ett narrativ att Donald Trump före valet i USA kanske skulle överväga någon form av statskupp, d.v.s. med olagliga medel tvinga sig kvar vid makten. Ja, redan från början hade han ju fått makten genom olaglig aktivitet, främst genom den påstådda ryska kopplingen (vad den nu innebar), menade murvlarna, demokratiska partiet, den djupa statens femtekolonnarna och många lurade medborgare.

Notera förresten att Trump enbart har letat lagliga alternativ för att sitta kvar nu i november då hans stab anser att demokraterna eller valkollegiet har ägnat sig åt valfusk. Inte heller bedrev han någon som helst odemokratisk eller fascistisk eller olaglig politik under sina år vid makten.

Nu har demokraterna och murvlarna börjat bli desperata i sin retorik. Nu klämmer t.ex. Obama till med att man kanske borde avsätta Trump en gång för alla medelst Navy Seal-soldater. Hmm, det låter lite statksuppvarning på det uttalandet eftersom presidenten styr landet fram till den 20 januari. Den tjänsteman som handhar maktöverlämnandet, och som har dröjt med den till Biden-laget p.g.a. rättsförhandlingar angående eventuellt valfusk, har också varnats och hotats av allsköns aktivister, tjänstemän och journalister. Hon själv, hennes familj, vänner och team har utstått hot om all möjlig våldsamhet. Och slaskmedia säger ingenting. Statksuppvarning, eller…

Nå, anta nu att Donald Trumps advokater och Sidney Powell, som för lite av ett eget korståg mot påstått valfusk, lägger fram övertygande bevis om att valet var riggat. Och tänk om domarna därmed anser att Joe Biden måste fråntas vinsten. Problemet är nu att instanserna i avgörande delstater som Wisconsin, Michigan, Georgia, Arizona m.m. (alltså där Biden vann med liten marginal men där fusket varit utbrett, enligt Trumps advokater) antingen redan har beslutat att ge segern åt Biden eller inom kort avser att göra det. Därmed skulle de avgörande delstaterna liksom de där Biden fick klart flest röster låta sina delstatselektorat tillfalla Joe Biden och demokraterna. Han skulle få de minst 270 elektorer som behövs för att väljas till president. Han skulle således egentligen utses till president.

Samtidigt kommer domstolarna alltså fram till att valet var riggat och att demokraterna och Biden måste fråntas segern. Kommer Joe Bidens team, tillsammans med den djupa staten lakejer, Wall Street-höjdare, aktivistorganisationer under Georg Soros och co, Big tech-företagen och media – understödda av bl.a. Antifa och BLM-röreslen – att genomföra en statskupp för att försäkra sig om maktinnehavet som de ju på sätt och vis har garanterats av elektorerna? Och kommer t.ex. Barack Obama att stötta en sådan statskupp på samma sätt som han menar att Navy Seals ska plocka – knäppa? – Trump? Kommer journalisterna i Europa och kanske vår egen statsminister att ge en sådan statskupp sitt stöd?

Frågorna är intressanta, och vare sig jag tror att de har någon bäring eller inte så hoppas jag att dem som frågorna berör känner sig förbannat träffade.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 185 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This