Skriven av 09:01 Sverige

Den klottrande socialtjänstchefen i Malmö

Förstår man att vänsterliberala aktivister sökt sig till myndigheter så blir man inte förvånad när en chef på Socialtjänsten klottrar.

Det torde vara både allvarligt såväl som oroväckande att en vandal också är chef inom Socialtjänsten. Jag åsyftar Linda Gerassi Gillgren (38-år och kan därför inte hänvisa till sin ungdom) som på väg hem från krogen klottrade ned väggarna på en gångtunnel i Malmö.

Tråkigt nog för sektionschefen dök en man upp i tunneln medan hon klottrade. Han ringde polis och följde efter Linda Gerassi Gillgren hem så att polisen kunde få tag på henne. Hon förnekar brott, kan inte svara på varför hon går omkring med en sprejflaska och menar att mannen var hotfull. Dömd blev hon i alla fall, till 30 dagsböter.

Samnytt har försökt prata med såväl vandalen som hennes chef men i princip mötts av muren. Linda Gerassi Gillgren har uppenbart arbetet kvar, vilket är underligt kan tyckas. Att arbeta inom kommunen, på Socialtjänsten, och samtidigt komma undan med brottslighet som just drabbar kommunen säger ganska mycket om hur det är ställt.

Under lång tid har det stått klart att svenska myndigheter fyllts på med aktivister. Personer med tydlig politisk – oftast vänsterliberal – agenda söker sig till yrken inom stat, kommun och region; det kan vara handläggare på Migrationsverket eller Socialtjänsten. Väl installerade är de inte främmande för att arbeta för sin agenda och inte agera som opartiska tjänstemän.

Under åren har gränsen mellan “jag” som privatperson och “jag” som yrkesman suddats ut alltmer. Det är lätt hänt, så klart, men en gång satte man en ära i att “göra sitt jobb” alldeles oavsett vad man tyckte om saken. Det är inte lika självklart när man växer upp och lär sig att ifrågasätta allt; normer, auktoriteter och traditioner. Därtill sätts småungar på piedestal och får läxa upp världen. Att obstruera, vägra lyda order och utgå från “vad jag känner” blir vägledande. Opartiskhet, glöm det!

Under lång tid har det stått klart att svenska myndigheter fyllts på med aktivister.

Jag vet inte något om Linda Gerassi Gillgren men jag vågar gissa att hon har aktivistisk ådra inom sig. Vänsterliberal är hon säkert. Jobbet får hon behålla för hon är ingen udda fågel på arbetsplatsen. Tvärt om. Och det som är jobbigt för hennes chef är inte att hon klottrade ned tunneln, utan att hon åkte fast.

Men det finns alltid någon annan att skylla på. I polisförhör höll hon sprejflaskan åt “en kompis” och färgen på fingrarna kommer från när hon var på öppna förskolan och målade med fingerfärg. Det är klart, arbetar man på socialen i dag så har man nog marinerats i hur allt är någon annans fel, vilket också är mantrat för samhället i stort.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 406 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This