Skriven av 15:43 Ur ruinerna

Det nya Förbudssverige

Idag levererade Stefan Löfven en räcka med inskränkningar och förbud som måste ha fått var och en som skrikigt efter “hårdare tag” och mer makt åt staten att applådera. Förvisso gick regeringen inte lika långt som de mest rabiata vill, men det kommer framöver. Allt verkar gå mot förbud.

Kaninen är lite ur hatten i och med att den grundlagsskyddade allmänna sammankomsten nu får stryka på foten. Den hittillsvarande regeln sa 50 personer, vilket är illa nog ur demokratisynpunkt, men reducerades till max åtta personer (vilket är definitionen av en allmän sammankomst varför allmänna sammankomster i praktiken blir förbjudna).

Det som omfattas av den nya regeln är demonstrationer, föreläsningar, konserter samt offentliga tillställningar som idrottsevenemang med mera. Däremot innefattas inte privata tillställningar, eller restauranger (även om man sedan tidigare inte får sitta fler än åtta vid ett bord).

Att dessa kommer undan är bara på grund av teknikaliteter. Svensk lag ser ut på ett sätt som gör att man inte kan stänga ner hur som helst (det är detta som ska ändras till sommaren enligt förslag). Men inrikesminister Mikael Damberg var tydlig med att konstatera att dessa begränsningar ska ses som gällande också sådant som inte räknas som offentlig sammankomst. Hade man kunnat skulle man slagit till med en lockdown.

Dessa nya lagar kommer börja gälla från den 24:e november och fyra veckor framåt, sedan görs ett omtag. Fram tills dess lever vi i ett Sverige där grundläggande demokratiska fri- och rättigheter snart dras in … och vi vet av historien att när de väl dragits in så är det inte säkert de kommer tillbaka.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 250 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This