Skriven av 14:16 Världen

En eloge till jänkarna

Skulle svenskarna våga göra för Jimmie Åkesson vad jänkarna nu gjort för president Donald Trump. Näppeligen. Hatten av, således.

Vår tid präglas av cancel culture, rädsla för att säga sin mening, daglig propaganda om rasistiska västerlänningar, ständiga stämplingar mot högerpolitiker, BLM-demostrationer som uppmuntras och tillåts trots folksamlingsförbud, otaliga vänsteraktivister i media som smutskastar alla som kan tänkas tänka och tycka annorlunda. Uppräkningen kan fortsätta länge för den som ids.

Med det i bakhuvudet måste man ge en enorm eloge till amerikanerna som trots all propaganda, hot, cancel culture, smutskastning, nedvärdering m.m. har vågat rösta till ungefär 50 procents omfång på Donald Trump. Han som utmålas som diktator, massmördare, totallögnare o.s.v. Om inte alltid direkt så åtminstone indirekt.

Det har blivit helt legitimt med Trumphat – precis som det är helt legitimt med påståenden om strukturell (eller direkt) rasism bland svenskar, att systemjournalister ständigt hotas, att svensk kultur är fånig. Eller för den delen amerikaner och amerikansk kultur – i USA. För den politiska korrektheten och cancel culture är precis lika stark i USA som i Sverige.

I det läget vågar ändå 50 procent av amerikanerna att stå upp för sin president och rösta på honom. Kanske fler – valfuskfrågan är ju på tapeten. Och horder av jänkare (ja, jag menar nu inte bara nordstatare med uttrycket) har uttryckt sitt öppna stöd genom att vara med på Trumps valrallies, åka i bilkaravaner som support, vifta med skyltar m.m.

Skulle svenskarna våga göra så för till exempel Jimmie Åkesson? Tveksamt. Alltså – hatten av för jänkarna.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 300 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This