Skriven av 16:44 Krönika, Ur papperstidningen

Lyxens förbannelse

När välståndet blir till lyx blir det också vår värsta fiende. Detta menar Jalle Horn och ser faran i att moralen sviktar alltmer.

UR NATIONALISTEN NR. 8 | Sverige – och Europa i största allmänhet – är fantastiskt. Inte bara för att ha utvecklat idéer och konst på högsta nivå, utan inte minst för att ha skapat ett otroligt välstånd. Alla som minns t.ex. 70-talet vet att det nuförtiden finns ofattbart mycket mer som vanliga människor har möjlighet att införskaffa: mat, godis, inredningsartiklar, viner, bilutrustning, maskiner o.s.v. Jag kan gå ner på en livsmedelsbutik och köpa, för en spottstyver, en såg som bara fanns i fabriker för 40 år sedan.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 213 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This