Skriven av 12:15 Ur ruinerna

Snart lättare för “ensamkommande” att stanna i Sverige

Gymnasielagen var ett haveri redan från start och nu blir den värre efter att Socialdemokraterna åter igen böjt sig för Miljöpartiet och sett till så att kraven för att de ska kunna stanna sänks rejält. Tidigare var det sagt att de skulle hitta ett arbete som minst skulle vara i två år för att de skulle få permanent uppehållstillstånd.

Det gillade inte MP, C eller V varför de satte press på Löfven att gå med på lättnader. Regeringen föreslår nu att två år är för mycket med tanke på coronapandemin och att ett år ska gälla istället. Snabbt ska det klubbas också så ärendet gick ut på snabbremiss. Redan den tredje december ska ändringarna träda i kraft.

“Det sluttande planet” pratar man ofta om. Innebörden är att degenerering, urartning m.fl. negativa åtgärder portioneras ut över tid så att man inte inser vad som hänt förrän det hänt. Lite samma som den kokade grodan således.

Det är det regeringen och dess stödpartier ägnar sig åt. En lag som var utskälld från start har sakta men säkert blivit slappare. Och nu viskas det igen om amnesti framöver. Somliga framsynta sa direkt att det var vad som väntade, men det lovades att så icke var fallet. Med tanke på hur lagen urholkats så är det ändå inget kvar snart, vilket innebär att grodan är kokt och klar och varenda “ensamkommande” får vara kvar.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 126 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This