Skriven av 14:05 Världen

Trump bör inte erkänna sig besegrad

Allt fler menar att Donald Trump borde erkänna sig besegrad. Magnus Söderman håller inte med om det. Kämpa på POTUS, är hans krav.

Måhända kan rubriken kännas mer som en desperat önskan på samma nivå som gråtmonstren vi såg hos vänsterliberalerna då Trump besegrade Clinton, än som ett vettigt inlägg i debatten. Men så är inte fallet. Trump bör inte ge upp, självklart inte. Och det är inte över. Inte ännu. Tror du det så tror du fel och det beror på att media ljugit för dig.

Så här ligger det till gällande frågan om det är klart att Joe Biden blir USA:s nästa president. Nej, det är inte klart. Klart är det inte förrän Elektorskollegiet lägger sina röster, vilket ska ske den 14 december i år. Fram tills dess är det inte klart vad än massmedierna säger om saken.

I detta nu pågår juridiska tvister om rösträkningen i flera delstater och presidenten ifrågasätter valets legitimitet. Det borde tas på allvar och innan saken är utredd så är alla utnämningar och segerrusiga firanden överilade.

Att Joe Biden utnämnts till “president elect” är också ett övertramp i sammanhanget. Det är brukligt att alla ifrågasättanden av valet, rösträkningen etc. är klara innan så sker. I vanliga fall är rösterna så tydliga åt endera håll att massmedierna kan utropa vinnare och “president elect” tidigt, men så är inte fallet denna gång. När detta skrivs räknas det fortfarande röster och flera delstater har inte levererat något resultat.

Det media och demokraterna (med flera politiker runt om i världen) gör är att utgå från det mest troliga resultatet när allt är klart. Man förutsätter att Biden vinner tillräckligt med röster och man förutsätter att Trumpkampanjens rättsliga åtgärder faller platt. Kanske har de rätt, mycket tyder på det, men likafullt är det inte klart.

Och med tanke på att det inte är klart så är det självklart så att president Trump inte ska ge sig. Varför skulle han göra det? Hur massmedia än vrider och vänder på narrativet så finns det mycket som är oklart med hela röstprocessen. Till exempel att döda röstat en masse; att valövervakare hindrats från att göra sitt jobb, trots att sedan domare givit dem rätt (varpå polisen vägrat utföra domarens beslut); att man stängde ned rösträkningen i de avgörande staterna i “rostbältet” och när man kom tillbaka hade hundratusentals röster, alla till Joe Biden, dykt upp, varpå han tog ledningen lekande lätt. Att det därtill finns en historia av valfusk från demokraternas sida (se på de städer som varit “deras” i årtionden och där de kontrollerar hela apparaten) gör det ju inte mindre misstänksamt.

Fram till det verkade som att Joe Biden fick ett litet övertag i prognoserna ropade demokraterna om att Donald Trump hade för avsikt att stjäla valet genom fusk. De ifrågasatte också valet 2016 då Clinton gick på pumpen. Från dag ett var det anklagelser om fusk och rysk inblandning. Man jagade sedan Trump i fyra år med utredningar, hot om och försök till riksrätt etc.

Nu däremot är systemet ärligt och att valfusk ens skulle kunna ske är bara dumheter och Trumps galenskap. Tänka sig var det vänder snabbt.

Och det är därför Donald Trump absolut inte ska ge upp. Jag menar inte att han ska låta sig släpas från Vita Huset – det finns alltid en punkt då man vet att det inte lönar sig längre. Han ska definitivt vara sitt vanliga stridbara jag och kämpa på. Somliga menar att han bara verkar vara en “dålig förlorare” om han fortsätter, eller att han framstår som “svag” och “känslig”. Jag håller inte med, inte alls.

Visst, hade han förlorat rejält och det varit solklart så hade det varit en helt annan sak. Jag tror faktiskt att han hade tackat för sig då. Men det är ju inte fallet. Det är precis tvärt om. Det rör sig i princip om några tusen röster här och några tusen röster där. Att då vilja säkerställa att det gått rätt till är självklart.

Frågan är dock varför demokraterna motsätter sig det på alla sätt och vis. Om de nu är så säkra på att Joe Biden är “president elect” och att allt gått rätt till, varför efterkommer de inte Trump och låter honom skämma ut sig? Vad är de rädda för borde man fråga sig.

Är det inte bäst för alla parter att titta på målfotot?

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 295 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This