Skriven av 18:12 Kultur, Ur papperstidningen

Amerikas relevans för Sverige

I efterdyningarna av det kaotiska amerikanska presidentvalet kan det vara av intresse att reflektera kring USA och dess relevans för Sverige. Mycket binder oss samman.

UR NATIONALISTEN NR. 10 | Att USA påverkar Sverige i egenskap av att vara den främsta världsmakten är otvivelaktigt. Det svenskfientliga och mångkulturalistiska tankegods som dominerar svensk politik och kulturliv är i hög grad en amerikansk importvara. De aldrig sinande migrationsströmmarna från Mellanöstern och Afrika är till stor del orsakade av amerikanska krig. Industrins avveckling, kronans osäkra ställning och de cykliska hög- och lågkonjunkturerna är en konsekvens av det ekonomiska system som implementerats efter amerikansk förlaga. Sett ur dessa perspektiv har det amerikanska inflytandet varit oerhört skadligt för Sverige. Men finns det även andra perspektiv att lyfta och kan ett amerikanskt inflytande i vissa fall även vara rent positivt?

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 195 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This