Skriven av 08:26 Kultur

Besvikelsen Bulletin

Den 22 december lanserades Bulletin, en ny nättidning som varit rejält omtalad den senaste månaden. Efter att ha läst den, gått igenom deras medarbetare och samarbetspartners, kan vi lätt konstatera att det knappast är en tidning för den som önskar en svensk framtid.
Bulletin

När det först började talas om Bulletin beskrevs den som en “ny högertidning”, och många i den nationella sfären fick kanske för en kort sekund upp ett hopp om en tidning “till höger” om Sverigedemokraterna, som kunde sätta ned foten mot massinvandring, mångkulturalism och feminism. Rätt tidigt stod det dock klart att det handlade om ännu ett tröttsamt, “liberalkonservativt” projekt, och när tidningen nu lanserats blir helhetsbilden tyvärr ännu sämre.

Det handlar så klart om erfarna skribenter som är duktiga med orden, så det går inte att säga att det är objektivt dåligt. Den första dagens publiceringar bjuder på några halvintressanta tankar, men allt har malts genom samma, tråkiga lätthögerkvarn man tröttnat på sedan flera år tillbaka. En gång sågs det som en frisk fläkt att även folk inom etablissemanget för en gångs skull kunde uttrycka kritik mot saker vi kritiserat i årtionden, men så fort deras motiv blev tydliga så byttes den friska fläkten ut mot en stinkande bris.

Initiativtagare till sajten är Tino Sanandaji, den kurdiske nationalekonomen som senast samlade in 600 000 kronor från sina följare för att skriva en rapport på 40 sidor som nu är mer än ett år försenad. Officiellt har han skyllt på coronan, men under tiden har han alltså byggt upp Bulletin — kanske är det dit de insamlade medlen har gått?

Bland Sanandajis första rekryteringar fanns turken Thomas Gür och judinnan Paulina Neuding, det gamla radarparet bakom Kvartal – tidskriften som också skulle vara “höger” men som gick och blev som vilken kulturmarxistisk blaska som helst, möjligen med något högre svansföring. Man fortsätta sedan med att rekrytera, bland andra, judinnan Negar Adele Josephi, transan Fredrik Ekelund Marisol och vänsterprofilen Nina Lekander.

"En kurd, en turk och en judinna" låter som början på ett skämt. Skämt eller inte, det är grunden för den "nya högertidningen" Bulletin. Klicka för att Tweeta

Internationellt väljer man att samarbeta med Project Syndicate, en mediaorganisation som bland annat finansieras av, och publicerar artiklar från, Bill Gates och George Soros.

Vad det handlar om är så klart ingen tidning för den som önskar en svensk framtid, för den nationellt och traditionellt sinnade svensken. Det handlar om ännu ett globalistprojekt, ett “liberalkonservativt” forum i mängden och med största sannolikhet en tidning som geopolitiskt kommer ta ställning för den anglosionistiska maktsfären.

Nej, Bulletin är helt enkelt en besvikelse för alla som hade hoppats på en medial produkt som för svenskarnas sak framåt.

(Visited 840 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This