Skriven av 09:02 Kultur

Coronapandemin levererar mirakel

När man tittar efter visar det sig att coronapandemin gjort det omöjliga möjligt; till exempel stängda gränser och demokratins avskaffande.

Säg det onda som inte har något gott med sig? En hel del kan glaset-är-halvtomt-gänget utbrista och ha rätt. Men strunta i det nu. Faktum är ju att coronapandemin givit oss en hel del fantastiska uppenbarelser och visat på att sådant som sades omöjligt faktiskt var väldigt enkelt.

Globalismen dög inte

Med globalismen åsyftas här hela idén om att den bebodda världen egentligen bara är en stor landmassa och att alla gränser, nationer, kulturer etc. bara är barriärer som ska överbryggas. Målet är (säger man) att alla blir glada och mår bättre av det. Det man inte säger är att det i själva verket handlar om att somliga ska göra sig ännu rikare än de redan är, samt att deras makt ska öka än mer. Det sker på bekostnad av gemene man oavsett om hon är vit, svart, brun, gul eller röd.

Mot globalismen står nationalismen, som har en helt annan syn på det hela.

Coronapandemin visade att globalismen inte dög mycket till. Å ena sidan var den själva orsaken till pandemin eftersom gränserna faktiskt suddats ut och flödet av människor hit och dit sker i rekordfart. Det är mumma för virus. För det andra visade det sig att allt fint prat om globalistisk enighet kastades ut omgående. De länder som haft ledare dumma nog att tro på det hela (Sverige) stod där och undrade hur de skulle få tag på skyddsutrustning.

Det blev hela havet stormar och var och en för sig själv på en gång. Inte ens vårt europeiska miniglobalistiska projekt, EU, fungerade. Bättre hade ju varit om nationerna fritt kunnat handla med varandra, sluta egna avtal och prioritera att stå starka på egna ben.

Gränser kan stängas

Under flyktingkrisen hördes ett – tyckte många – tokigt argument som ungefär gick så här: ”man kan inte stänga gränser, det går inte”. Många av oss gick inte på det, men många verkade ta det på allvar eftersom de själva upprepade det.

Oj vad de måste vara snopna nu efter ett år med corona. Det gick ju hur bra som helst att stänga gränserna. Land efter land stängde igen, tackade för sig och lät meddela att de avser att åter öppna när pandemin har lagt sig. Samma ledare som menade att det inte gick/går att hindra ”flyktingar” från att komma till Europa och Sverige kunde helt plötsligt stänga gränser för folk boende nästgårds.

Detta torde innebära att vi aldrig mer behöver höra dumheter som att man inte kan stänga gränser? Frågan är dock om det någonsin handlade om det? Vi ser ju hur ”flyktingar” fortsatt ramlar in i Europa och Sverige. Det är som om de existerar på ett annat plan, där de syns så pass att de kan få bidrag etc. men är osynliga för myndigheter som Frontex och liknande. För medan det går utmärkt att hindra en svensk att resa till Tyskland, är det omöjligt att stoppa en ”flykting” att angöra Sverige.

Gränser kan stängas, typ.

När man tittar efter visar det sig att coronapandemin gjort mycket omöjligt möjligt; stängda gränser och vaccin på några månader till exempel. Klicka för att Tweeta

Vaccin behöver inte alls ta 10 år

Minns i början på coronaåret då all världens expertis var överens om att detta virus skulle vi tvingas lära oss leva med; det låg en period av prövningar framför oss men det var bara att stålsätta sig. Vi stålsatte oss och tvättade händer.

Vaccin då, tänkte många. Men tji fick de. ”Vaccin tar minst tio år att få fram, om det ska vara säkert och testat ordentligt” förklarade man myndigt. Donald Trump proklamerade att han skulle ordna ett vaccin innan året var slut och blev utskrattad. ”Han är tokig, det går inte att få fram ett vaccin så snabbt, om det ska vara säkert och tryggt” sa man.

Snart är det jul och ser man på, det vaccineras för fullt. ”Det är inte alls konstigt att man fått fram ett säkert och tryggt vaccin på så kort tid” säger nu samma personer som sa att det var omöjligt för några månader sedan. Sedan skrattar de åt alla dumma kreatur som tänker att vaccinet omöjligt kan vara testat och säkrat.

Tänka sig. Det omöjliga blev möjligt och vaccin tar numera bara några månader att ta fram, producera och distribuera.

Demokratin i Sverige avskaffades utan problem

Sedan tog de demokratin. ”Nej du” ropar någon, ”nu går du för långt” och visst tar jag i. Icke förty är det faktiskt sant. Vad är demokratin om inte våra medborgerliga fri- och rättigheter? Och om en tas ifrån oss, är det fortfarande en giltig demokrati? Hur många ska tas ifrån oss för att det inte ska vara det? ”Så länge de låter oss behålla hälften av våra friheter och rättigheter så är det okej”, kan ju ingen säga och mena det.

I Sverige är det i dag olagligt att samlas offentligt om man är fler än åtta personer för att uttrycka en politiskt åsikt. Demokratin är därmed satt ur spel. Löftet är att Löfven och hans gäng kommer ge tillbaka den till oss framöver – dock oklart när.

Alla vi som hört hur nationalister är ett ”hot mot demokratin” blev lite förvånade över att en enig åttaklöver i så fall hann före oss med att avskaffa demokratin (till saken hör att vi nationalister är varma anhängare av medborgerliga fri- och rättigheter). Snabbt gick det också. Men helt enligt reglerna. Remissinstanserna fick någon dag på sig och svara, sedan klubbades det igenom och så var det med det.

Alla vi som hört hur nationalister är ett ”hot mot demokratin” blev lite förvånade över att en enig åttaklöver i så fall hann före oss med att avskaffa demokratin

Polisen har sedan varit snabb med att upprätthålla det nya direktivet. Eller nja. Det har berott på lite grand. När muslimer arrangerat protester mot europeiska försök att tämja ”våldsbejakande islamism” så har polisen hållit avstånd och låtit det fortgå. Men när personer som ogillar att politikerna stjäl medborgarnas fri- och rättigheter försynt demonstrerat, så har konstaplarna agerat med fasthet och våld.

Alldeles oavsett är det något som vi trodde var omöjligt som visade sig vara möjligt. Demokratin avskaffades på några dagar (och de flesta svenskar brydde sig inte då och fortsätter att inte bry sig).

Det finns en del annat som skulle ha passat in, men efter alla dessa mirakel som presenterats så är det på sin plats att vi får hämta oss. Nu gäller det att hålla utkik efter nästa räcka av händelser vi inte trodde var möjliga, men som nog är det i alla fall.

Vem vet, kanske Joe Biden svärs in och coronaviruset slutar vara så farligt som de säger.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 278 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This