Skriven av 09:06 Sverige

Du ska isolera dig medan ministrarna lever som vanligt

Problemet är inte att ministrar handlar eller åker på semester till fjällen. Nej, det är att de vill hindra oss från att leva fritt.

Lille Mogge (statsrådet Morgan Johansson (S) alltså) var tvungen att ge sig ut under mellandagsrean och shoppa vitvara. Detta ogillades av statsminster Löfven som dagarna innan sagt att mellandagsrean borde ställas in. Dock passade Stefan den Store (om han får säga det själv) på att shoppa på varuhus i Stockholm precis innan jul; sådant han sagt att populasen inte skulle ägna sig åt. Sist ut (i skrivande stund) är skattmästare Magdalena Andersson. Hennes förbrytelse mot statens direktiv var att dra till Sälenfjällen dagarna innan jul. Detta gjorde hon trots att berörda myndigheter konstaterat att alla resor som inte är nödvändiga bör ställas in.

Så klart är dessa klavertramp bara toppen på isberget och fler kommer vi få läsa om. Tittar vi utomlands så finns det åtskilliga exempel på beslutsfattare som helt sonika struntar i att göra det de uppmanar (eller tvingar) medborgarna att göra.

Problemet är inte – och detta vill jag vara tydlig med – inte att fullt friska människor ger sig ut på stan och handlar. De är lite försiktigare än vanligt, tvättar händerna och hostar i armvecket, men ser till så att samhällets kvarnar maler på. Jag är alltså inte arg – inte ens lite upprörd – över att de gav sig ut. Snarare visar de att de inte ens själva tror på den propaganda de förmanar oss andra med på presskonferenser. Talande nog bär de inte ens munskydd (vilket de snart kommer tvinga på oss alla).

Det som däremot väcker vreden hos undertecknad är deras översitteri och feodalfasoner. Regeringen kräver makt att stänga ner Sverige och tvinga oss att ha munskydd eller inte få gå ut från våra hem (de har redan upphävt demonstrationsfriheten) och samtidigt kan de inte ens följa sina egna förmaningar. Eller snarare, de bryr sig inte.

När Löfven beordrat och förmanat klart på pressträffen så är charaden över för honom. Han kliver ur den så snabbt att han inte ens reflekterar över hur det ser ut om han går på shoppingrunda sedan. Sammalunda för övriga som nu fastnat med fingrarna i brevlådan; de tänkte inte för en sekund på att upprätthålla sin regerings krav … för dessa krav “gäller ju bara medborgarna” misstänker jag att de tänker.

Jag minns hur Viktor Orbáns väg till makten stakades ut i Ungern för en herrans massa år sedan. 2006 kunde medierna spela upp ett band där dåvarande premiärministern, Ferenc Gyurcsány, erkände att de “ljugit på morgonen och ljugit på kvällen” för att vinna valet samt att regeringen bedragit folket under mandatperioden. Ferenc Gyurcsány lyckades hålla sig kvar till 2009 varefter en regeringskris säkrade Orbáns valseger 2010. Lögnen sprack, precis som troll i solsken.

Svenskarna har för långt tålamod med politiker. Men det tar slut till sist. Kanske känner de själva att det är på upphällningen, kanske tror de att de är onåbara. Alldeles oavsett så sticker det väldigt i ögonen på alla – av olika skäl – att de struntar i sina egna uppmaningar.

Faktiskt är det också oförståeligt eftersom de bör vara väl medvetna om konsekvenserna. Vem vet, patologin bakom kanske är samma som hos blottare vilka tar större och större risker? Eller så har de helt enkelt ingen koppling till verkligheten längre, deras bubbla är total. Jag vet inte så jag låter det vara osagt. Det jag vet är att de kan ta sina förmaningar och framtid lockdown med tvång att bära munskydd och dra åt skogen.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 376 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This