FN-party

Skriven av 15:14 Krönika

Internationella migrantdagen

I dag är det den internationella migrantdagen. En sparsamt uppmärksammad dag bland mångkulturalister. Övriga firar föga.

I dag är det den internationella migrantdagen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 2000. Datumet valdes för att internationella konventionen om skydd för rättigheterna för alla migrerande arbetare och deras familjemedlemmar antogs den 18 december 1990.

Internationella migrantdagens har dock inte lyckats slå igenom speciellt väl. Jag upptäckte just att det är den dagen när jag besökte Europarådets hemsida av andra skäl. det är alltså inget jag gått runt och funderat på i flera dagar, men nu när jag upptäckte att jag befinner mig mitt i denna dag tänkte jag dra mitt strå till stacken för att uppmärksamma den.

Europarådet citerar FN:s generalsekreterare, Antonio Guterres, som säger att “genom hela mänsklighetens historia migration varit ett modigt uttryck för individens vilja att övervinna motgångar och leva ett bättre liv”. Europarådet skriver vidare att rörlighet är en del av människans natur och att uppmärksammandet av internationella migrantdagen är ett tillfälle att avveckla fördomar och öka medvetenheten om migranternas bidrag till ekonomiska, kulturella och sociala områden, vilket varit till godo både för migranternas ursprungsland och destinationslandet.

Internationella floskeldagen

Internationella migrantdagen tycks som synes vara en internationell floskeldag där man låtsas som att västvärldens befolkningar inte upptäckt massinvandrings baksidor. Jag sätter mig och söker på nätet för att se vilka som uppmärksammar dagen. I år tycks det inte vara speciellt många.

Förra året uppmärksammades dagen av Islamic Relief Sverige som på Facebook. Gruppen skrev om hur dagen är till för att uppmärksamma migranters rättigheter och påtalade att de i Sverige jobbar för de många människor som kommit till Sverige som de har kontakt med. Inte så märkligt, kan tyckas. En islamistisk organisation välkomnar naturligtvis nya islamister som kommer till svenskarnas land.

2015 uppmärksammade Vänsterpartiet dagen på Facebook. De använde dagen åt att propagera för öppna gränser. Alltså det år då till och med Miljöpartiet var med på att begränsa invandringen en aning på grund av att det inte gick att ordna tak över huvudet åt alla lyckosökare.

Växjö kommun uppmärksammade dagen 2017 genom att låta elever genomföra projekt med huvudtema flyktingkrisen i Europa.

Och så fortsätter det. Partier, kommuner, staten, invandringsorganisationer och så vidare uppmärksammar någon gång ibland detta.

Migrationens baksidor

Kanske är anledningen till att det inte uppmärksammas på full front att väldigt få människor uppskattar invandringen som den ter sig i dag? Alla kan känna sympati med exempelvis de svenskar som begav sig till Amerika och med två tomma händer skapade sin egen framgång. Man kan också känna sympati för kvinnor och barn som flyr undan krig och övergrepp.

Men den organiserade massinvandring som pågår nu är något annat. Den skapar ingen sympati om man inte typ heter Peter Kadhammar och blivit institutionsskadad på Aftonbladets redaktion.

Människor förknippar inte dagens migration med det framgångskoncept som FN försöker sälja in. Tvärtom. När man hör ordet migration går tankarna till gängkriminalitet, utanförskap, åldringsrån, våldtäkter, otrygghet… Listan kan göras kolossalt lång men uteslutande med negativa ord.

Låt oss hedra svenskarna istället

Rödstrumporna på Röda Korset och Rädda Barnen kan fira Internationella migrantdagen. De kan skicka glada migrantdagskort till kollegorna på Dagens Nyheter och sörpla vin med Europarådets verklighetsfrånvända egohumanister.

Vi svenskar har inget med detta att göra. Det där är elitkultur. Flummeri för människor som inte lever i verkligheten. Vi svenskar bör en dag som denna ägna en tanke åt människor som farit illa till följd av massinvandringen. Jag tänker på människor som mördats och våldtagits men också på den fattige svensk som inte kan få hjälp av samhället med att få tak över huvudet och matkuponger för att pengarna går till de invandrare som kultureliten firar idag.

Men låt varje dag var en dag för det svenska folket. Vig en stund varje dag åt att göra något positivt för svenskarna, men var noga med att komma ihåg att svenskarna och den svenska staten idag är väsensskilda. En god gärning för det svenska folket kan mycket väl vara en aggressiv handling mot regimen.

(Visited 109 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This