Skriven av 08:12 Julkalender

Julkalendern 2020 – lucka åtta

Följ med oss fram till jul med en ny “lucka” att öppna varje dag. Fokus ligger på att ha det mysigt och må bra. Här är lucka åtta.
Bibliotek

Läs, läs och läs!

Läsning mina damer och herrar, det är något som vi blir allt sämre på! När satte du dig ner under ljuset från en läslampa och läste en bra bok i godan ro? När besökte du ett bibliotek senast? Varför besöker vi inte bibliotek oftare? Fler och fler bibliotek stänger ner och blir utrymme för något annat. Men på våra bibliotek finns fortfarande en fantastisk skatt i form av ord och böcker om en svunnen tid, om vår historia och vårt arv. Ett arv vi borde vara bättre på att förvalta.

Så idag blir dagens aktivitet att besöka ett närliggande bibliotek (om det är öppet i dessa tider av nedstängning). Ta gärna med barnen och låt dem läsa och kanske även låna med en bok hem.  Ja, det finns nog en hel del vänsterpropaganda på just ditt närliggande bibliotek, men om vi inte är där och om vi inte vågar efterfråga rätt sorts böcker och det vi faktiskt är intresserade av så kommer de få fortsätta att breda ut sig. Vi måste som precis allt annat sakta men säkert fundera på vad vi vill ha, vad vi behöver och börja fråga efter det. Vi måste lämna hemmets lugna vrå emellanåt och faktiskt på helt ofarliga platser i vår vardag göra vår röst hörd genom att till exempel i det här fallet visa att det finns ett intresse för Sverige, vår historia och vårt kulturella arv.

Väl hemma och innan läslampan tänds gör vi åtta stycken burpees.

Helena

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 47 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This