Skriven av 14:52 Kultur, Ur papperstidningen

Konservatism AB

Konfliktlinjen går inte mellan vänstern och högern utan snarare går den inom högern själv, där makten lockar många mer än folkets väl.

UR NATIONALISTEN NR. 10 | Det amerikanska presidentvalet har blottlagt konflikten mellan de europeiska och europeiskättade folken å ena sidan och deras ”eliter” å den andra. Konflikten är existentiell på så vis att ”eliterna” är i färd med att rent fysiskt byta ut folken i deras egna hemländer, ”byt ut dem innan de byter ut dig” är en bra sammanfattning. Makthavarna vill gärna blanda bort korten genom att istället föra fram falska eller irrelevanta konflikter, beroende på hur man definierar begreppen är kampen mellan ”höger” och ”vänster” idag en sådan irrelevant konflikt. Den verkliga konfliktlinjen skär rakt igenom ”högern”, där etablerade borgerliga partier och tyckare ofta tar avstånd från folkliga initiativ och intressen. En moderat ställer sig till exempel reflexmässigt på samma sida som den yttersta vänstern i konflikter med nationella eller populistiska grupper. För dem handlar politiken snarare om en inkomstkälla än ett engagemang för folkets framtid, och de tar inte strider som kan bli obehagliga.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 274 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This