Skriven av 17:42 Sverige

Moskébygge i Karlstad överklagas igen

Det planerade moskébygget i Karlstad har åter stött på motstånd. Än en gång är det föreningen Det fria Sverige som lämnat in en överklagan.
Minaret

Islamiska kulturföreningen vill bygga en moské i Rud i Karlstad. Muslimerna har i cirka tio års tid sökt efter en plats att placera sin byggnad och slutligen pekade kommunen ut den aktuella platsen som ligger mellan Nobelgymnasiet och Ruds kyrkogård.

Men många som bor där är inte alls lika pigga på idén. Sedan 2015 har protesterna varit många. Bland annat har Sverigedemokraterna lämnat in en protestlista. Kommunen har dock ignorerat befolkningens protester och hela tiden fattat beslut för att möjliggöra moskébygget.

I juli lämnade Det fria Sverige in en överklagan mot bygglovet. Ingen svensk ska behöva ha en moské i sin närhet, men eftersom det inte är ett juridiskt argument pekade man på bristen på parkeringsplatser. Detta faktum gjorde att bygglovet drogs in, varpå kommunen lovade bort Nobelgymnasiets parkeringsplatser i sin iver att islamisera kommunen. Därmed beviljades bygglovet åter.

Den 20 november kungjordes bygglovet och grannar har 4 veckor på sig att protestera.

Det fria Sverige som företräder flera boende har nu lämnat in en ny överklagan. Där påvisar man, bland annat med bildbevis, att parkeringsfrågan inte alls är löst.

Det fria Sveriges ordförande, Dan Eriksson kommenterar beslutet att överklaga på föreningens hemsida:

– Vi anser så klart att inga moskéer överhuvudtaget ska upprättas på svensk mark, men så länge vi inte har den politiska makten att förändra det, och så länge politikerna i Karlstads kommun och Sveriges riksdag fortsätter arbeta för en islamisering, får vi använda alla till buds stående medel.

(Visited 381 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This