Skriven av 12:36 Sverige

Rekord i meningslöst sms?

Staten skickar idag ut 22 miljoner sms med luddigt budskap. Budskapet är att besöka en hemsida som man inte länkar till.
SMS från Folkhälsomyndigheten och MSB

Sverige har fått nya skärpta nationella råd för att stoppa spridningen av covid-19. Det berättas idag i ett sms med avsändaren Fohm, MSB. Mycket mer berättas inte i utskicket som görs till 22 miljoner svenska mobilabonnemang mellan klockan 9 och 19. Meddelandet i sin helhet lyder:

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Med tillägget “se” efter Krisonformation hade man kunnat få med en klickbar länk vilket garanterat hade ökat trafiken till sidan, men den detaljen tycks man ha missat.

Utskicket har också fått kritik för att det bara är på svenska. En tämligen stor minoritet i Sverige talar inte svenska och det är också i flera av dessa grupper som smittan varit som störst. För en stor del av dessa lär detta sms te sig helt obegripligt och utan tydlig avsändare eller klickbar länk kommer det omedelbart att raderas.

Den som är intresserad av vad de nya råden innebär kan besöka någon hemsida på internet.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 194 times, 2 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This