Skriven av 13:19 Sverige

Sandro Scocco blir chefsekonom i Vänsterpartiet

Sandro Scocco, mannen bakom Arenarapporten, blir ny chefsekonom för Vänsterpartiet. Massinvandring tycks således fortsatt vara partiets linje.
Sandro Scocco, Vänsterpartiet

Sandro Scocco har under flera år arbetat på den vänstersinnade LO-sponsrade tankesmedjan Arena idé. 2015 släppte han den så kallade Arenarapporten i samband med politikerveckan i Almedalen. Rapporten fick stor uppmärksamhet då den slog fast att Sverige tjänat 900 miljarder på invandringen.

Sandro Scocco blev intervjuad i flera medier där han berättade om hur lönsam invandringen är för Sverige. Till Dagens Nyheter förklarade han att Sverigedemokraternas uträkningar om at statsbudgeten skulle stärkas av minskad invandring inte stämmer.

Rapporten mötte stark kritik, exempelvis av ekonomen Tino Sanandaji, där det konstaterades att mycket i rapporten byggdes på antaganden och rent önsketänkande. Eftersom Scoccos önsketänkande sammanföll med de stora mediehusens önsketänkande så har han fortsatt lyftas fram av gammelmedia. När journalister vill ha en tes bevisad, ringer man till Sandro Scocco.

Idag meddelade Vänsterpartiets nya ordförande Nooshi Dadgostar att Sandro Scocco utnämnts till partiets nya chefsekonom. Därmed kan man räkna med att Vänsterpartiet framledes kommer bygga sina ekonomiska kalkyler på att ökad invandring ska säkra välfärden.

Vi påstod tidigare att Scocco skrivit Sandvikenrapporten vilket var felaktigt.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 122 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This