Skriven av 10:40 Sverige

Tacka nej till vaccin – då blir du registrerad av staten

Den som inte tänker vaccinera sig mot covid-19 kommer att föras in i ett register som kommer delas med EU, det berättar Spaniens hälsominister.

I Spanien kommer myndigheterna att upprätta ett register över alla som vägrar att vaccinera sig mot covid-19, detta säger landets hälsominister Salvador Illa i en intervju på teve. Han påpekade att det inte kommer att vara tvång att ta vaccinet, men att alla som tackar nej kommer att registreras och att registret sedan kommer att delas med EU:s medlemsländer.

Ministern sa vidare att registret inte kommer att vara offentligt, så exempelvis arbetsgivare kommer inte ha tillgång till det.

Det kommer inte att vara tvång att vaccinera sig, sa ministern. Men den som inte gör det kommer hamna i ett statligt register som kommer delas med EU. Klicka för att Tweeta

Spanien har drabbats hårt av pandemin och enligt ministern är allmän vaccinering den enda lösningen. Fram tills nyligen var många spanjorer ovilliga att ta vaccinet, men enligt en ny undersökning har den siffran fallit från 47 procent i november till 28 procent under december. Myndigheterna räknar med att ha vaccinerat halva befolkningen till juni 2021.

Vi kommer antagligen få se olika metoder i olika länder när staten ska förmå undersåtarna att ta ett vaccin som utvecklats i rekordfart. Icke att förglömma var experterna tidigt tydliga med att någon vaccin inte var aktuellt på många år, för att nu helt ha vänt kappan och lovsjunger detta mirakel som skett.

Icke att förglömma var experterna tidigt tydliga med att någon vaccin inte var aktuellt på många år, för att nu helt ha vänt kappan och lovsjunger detta mirakel som skett.

Den som menar att det hela känns aningen osäkert och tänker att lite mer studier vore på sin plats innan man vaccinerar sig ska misstänkliggöras och sättas upp på en statlig lista över vaccinvägrare, i alla fall i Spanien.

Det återstår att se hur regeringen Löfven kommer hantera det. Mycket beror så klart på hur många som säger nej. Är det en mindre skara så kan nog regeringen leva med det utan skruva åt tumskruvarna och verka auktoritära i onödan. Är det däremot en stor andel av befolkningen som säger nej, då kommer de inte se någon annan utväg än hårdare handskar. Antagligen kommer repressionen då läggas ut på entreprenad, så att man inte kan handla, resa, ta tåget, besöka myndighetsbyggnader med mera utan ett vaccinationsintyg.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 760 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This