Skriven av 11:00 Kultur, Ur papperstidningen

Till postmodernismens försvar

UR NATIONALISTEN NR. 9 | Postmodernismen brukar ofta anklagas från högerhåll. Det sker från både lättviktarhögern och från en mer bepansrad högerfalang. Senast i raden från lättviktarhörnan är Johan Lundberg i sin senaste bok om hur postmodernismen kom till byn.

I grund och botten beror kritiken mot postmodernismen förstås på att allsköns personer på vänsterkanten använder s.k. postmodernistiska teorier – nyhistoricism, genusvetenskap, postkolonialism, normkritik, sociala konstruktioner, kritisk vithetsteori m.m. – för att skada Sverige, svenskarna, nationen, Europa, européerna, vita människor och hela Västerlandet. Och det har gjorts på sådant ”postmodernt” sätt i cirka 30 år.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 114 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This